KIBERXUJUMLARNI OLDINDAN ANIQLASHDA SUN’IY INTELLEKT ALGORITMLARINI TADQIQ QILISH - Turanova , Aynur (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur tezisda kiberhujumlarni oldindan aniqlashda sun’iy intellekt algoritmlarining qo’llanilishi, ularning kiberxavfsizlik tizimlari samaradorligini oshirishdagi o’rni hamda ushbu algoritmlarni oliy ta’lim jarayonida o’qitishning metodik jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda sun’iy intellekt asosidagi algoritmlarning kiberhujumlarni erta aniqlash, tarmoq trafigidagi anomal holatlarni tahlil qilish va axborot xavfsizligini ta’minlashdagi imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, bo’lajak informatika va axborot texnologiyalari mutaxassislarida sun’iy intellekt asosidagi kiberxavfsizlik tizimlari bilan ishlash kompetensiyalarini shakllantirishga qaratilgan pedagogik yondashuvlar, zamonaviy o’qitish metodlari hamda amaliy mashg’ulotlarni tashkil etish bo’yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.