OMMAVIY AXBOROT VOSITALARIDA EVFEMIZMLARNING STILISTIK ROLI - Hakimjonova , Dilnavoz; Gulyamova , Shaxnoza (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezis ommaviy axborot vositalari matnlarida evfemizmlarning stilistik vazifalarini aniqlash, ularning pragmatik motivatsiyasi va auditoriya qabuliga ta’sirini tahlil qilishga bag‘ishlanadi. Tadqiqotda diskursiv tahlil, kontekstual-semantik yondashuv va funksional uslubiyat usullari qo‘llandi. Ilmiy yangilik sifatida evfemizmning OAV dagi axborot-ta’sir balansini saqlovchi mexanizm ekani, sarlavha va xabarlarda neytrallash, yumshatish hamda ijtimoiy masofa yaratish funksiyalari tizimlashtiriladi.