“AI-TRANSLATE” TEXNIK HUJJATLARNI SUN’IY INTELLEKT ORQALI AVTOMATIK TARJIMA QILISH VA HUQUQIY MASLAHATLAR AXBOROT TIZIMI – TEXNIK JIHATDAN TARTIBGA SOLISHDA INNOVATSION YECHIM - Odinayev , Mirjalol (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Maqolada texnik jihatdan tartibga solish, standartlashtirish, metrologiya va sertifikatlashtirish tizimida sun’iy intellekt asosida ishlab chiqilayotgan “AI-translate” axborot tizimining funksional imkoniyatlari, texnik arxitekturasi va normativ-me’yoriy asoslari ilmiy yondashuv asosida tahlil etiladi. Avtomatik tarjima va huquqiy maslahat xizmatlari orqali xorijiy investorlar va milliy foydalанувchilar uchun hujjatlar bilan ishlashda yangi darajadagi yondashuvlar namoyon bo‘ladi. AI-translate tizimining amaliy samaradorligi, xavfsizlik standartlari va xalqaro tajribaga mos rivojlanish istiqbollari muhokama qilinadi