TURLI USULDA YERGA ISHLOV BERISHNI SOYA PARVARISHLANGAN MAYDON TUPROG‘INING SUV O‘TKAZUVCHANLIGIGA TA’SIRI - Karimov , Nurbek (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Tuproqning suv o‘tkazuvchanligini variantlar kontekstida aniqlashda ikki qavatli shudgor bilan tuproqni 28-30 sm chuqurlikda haydashda o‘rtacha 6 soatda jami 742,7 m3/ga suv o‘tkazilgan bo‘lsa, vegetatsiya yakuniga ko‘ra mos ravishda 627,8 m3/ga ni tashkil etdi. M3/ga tuproqni oddiy shudgor bilan 28-30 sm chuqurlikda qayta ishlagan variantga nisbatan ko'proq.