"MARKAZIY OSIYODA SUN'IY INTELLEKT TUFAYLI AYOLLAR IMKONIYATLARI: STEM TA'LIMI, GENDER TENGLIGI VA IQTISODIY FAOLLIK SSENARIYLARI" - Xoliqova , Ra’noxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Bugungi zamonaviy dunyoda davlatlarning raqamli kelajagi xilma-xil va malakali ishchi kuchini tarbiyalashga tayanadi. Buning uchun eng avvalo hukumatlar  ayollarga STEM sohalarida ustunlik qilish imkoniyatini berishi kerak.Sun'iy Intellektni ayollarlar ijtimoiy-iqtisodiy sohadagi imkoniyatlarini kengaytirishi, raqamli transformatsiyaga ularni ko’proq jalb etishi, sabablari, va muammolarni hal etishda Sun'iy Intellekt roli haqida.