ZIYORAT TURIZMINING XIZMAT KO‘RSATISH SOHASINI RIVOJLANTIRISHDAGI O‘RNI: O‘ZBEKISTON MISOLIDA TADQIQOT - Salomov , Temurbek (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Ziyorat turizmi, ayniqsa diniy va tarixiy obidalarga boy bo‘lgan mamlakatlarda xizmat ko‘rsatish sohasini rivojlantirishda muhim o‘rin egallaydi. Boy islomiy merosga ega bo‘lgan O‘zbekiston ziyorat turizmiga bo‘lgan qiziqishning ortib borayotganini ko‘rsatmoqda va butun dunyodan ziyoratchilarni jalb qilmoqda. Imom Buxoriy va boshqa islom olimlarining maqbaralari kabi muqaddas maskanlar mamlakatning muhim ziyorat manzillariga aylangan. Ushbu maqola O‘zbekistonda ziyorat turizmining xizmat ko‘rsatish sohasidagi o‘rnini o‘rganishga qaratilgan bo‘lib, mehmonxona, transport va madaniyat sohalariga ta’sirini tahlil qiladi. Mavjud adabiyotlar, tadqiqot metodologiyasi va empirik ma’lumotlar asosida mazkur tadqiqot ziyorat turizmi orqali O‘zbekiston xizmat ko‘rsatish sohasida yuzaga kelayotgan muammolar va imkoniyatlarni yoritib beradi.