INNOVATSION PROPTECH-PLATFORMALAR VA ULARNING KO‘ChMAS MULK BOZORIGA TA’SIRI - Mansurova, Sayyora (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
O‘zbekistonda PropTech texnologiyalarining joriy etilishi ko‘chmas mulk bozorini raqamlashtirish jarayonida muhim o‘rin tutadi. Mazkur maqolada PropTech platformalarining asosiy afzalliklari, iqtisodiy samaradorligi, zamonaviy baholash usullari (AVM) va ularning bozor shaffofligiga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, AQSh va Rossiyadagi amaliyotlar bilan taqqoslovchi tahlil o‘tkazilib, O‘zbekiston uchun moslashtirilgan takliflar ishlab chiqilgan