SAMARQAND VA NAVOIY VILOYATLARINING MINTAQAVIY SALOHIYATI HAMDA TARMOQ STRUKTURASINING SHAKLLANISH XUSUSIYATLARI - Murtazayev, Isabek (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Tezisda Zarafshon mintaqasining sanoat, agrar va turistik tarmoqlardagi ixtisoslashuvi hamda Samarqand va Navoiy viloyatlarining hududiy-iqtisodiy salohiyati tahlil qilingan. Mintaqaning rangli metallurgiya va qishloq xoʻjaligidagi ustunligi, mehnat resurslari va mikrohududlar asosidagi rivojlanish xususiyatlari koʻrsatib berilgan.