ZARAFSHON MINTAQASI SHAROITIDA BUXORO VILOYATI SANOAT RIVOJLANISHI - Murtazayev , Isabek (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Tezisda Buxoro viloyati sanoat sektori rivojlanishi, tarmoqlar dinamikasi va neft-gaz hamda qurilish xomashyosi kabi tabiiy resurslarning sanoat ixtisoslashuviga ta'siri tahlil qilingan. Neftni qayta ishlash, oziq-ovqat, to‘qimachilik va nometall mineral mahsulotlar sanoatining ustunligi hamda viloyatning respublika sanoatidagi o‘rni baholangan. Shuningdek, sanoatning hududiy tarkibi, eksport-import tendentsiyalari va diversifikatsiya zarurati ko‘rsatib o‘tilgan.