XORIJIY MAMLAKATLAR TAJRIBASIDA ISH BERUVCHILARNI KASBIY TA’LIM TIZIMIGA JALB QILISHNING SAMARALI MEXANIZMLARI - Sodiqova , Gulnora (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur tezisada xorijiy mamlakatlar tajribasi asosida ish beruvchilarning kasbiy ta’lim tizimiga jalb qilinish mexanizmlari, ularning institutlar bilan hamkorlik shakllari, zamonaviy amaliyotlar va samaradorlik omillari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari ish beruvchilar va ta’lim muassasalari o‘rtasida institutsional integratsiyani rivojlantirishning zamonaviy modellari, shuningdek, turli mamlakatlarda qo‘llanilayotgan strategiyalar va siyosiy mexanizmlarning taqqoslashini o‘z ichiga oladi. Tezisada, shuningdek, ish beruvchilar jalb qilinishining ta’lim sifati va talabalar malakasiga ta’siri ham ko‘rib chiqiladi.