O‘ZBEKISTONDA INKLYUZIV TA’LIM TIZIMI RIVOJLANISHI TARIXI - Yuldashev , Ulugbek (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
O‘zbekiston ta’lim tizimida xalqaro tajriba asosida amalga oshirilgan islohotlardan biri inklyuziv ta’limning joriy qilinishi bo‘ldi. Maqolada inklyuziv ta’lim tushunchasi, ushbu ta’lim shaklining rivojlanish bosqichlari hamda ushbu sohada qo‘lga kiritilgan yutuqlar va vujudga kelgan muammolar tahlil etiladi.