RIVOJLANGAN MAMLAKATLARNING EKSPORT KORXONALARIDA MARKETING STRATEGIYALARINI QO'LLASH BO'YICHA TAJRIBALARI - Ibadullaeva , Shoxida (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqola rivojlangan mamlakatlarning eksport korxonalarida marketing strategiyalarini qo'llash tajribasini o'rganadi va ushbu strategiyalarning eksport raqobatbardoshligiga qanday hissa qo'shishini tahlil qiladi. Tadqiqotda segmentatsiya, joylashuv, standartlashtirish va moslashuv, brending va raqamli marketing kabi asosiy nazariy yondashuvlar ta'kidlangan. Qiyosiy tahlil asosida maqolada Qo'shma Shtatlar, Germaniya, Yaponiya, Janubiy Koreya, Niderlandiya va Singapur kabi tanlangan rivojlangan iqtisodiyotlarning eng yaxshi amaliyotlari umumlashtirilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatadiki, muvaffaqiyatli eksportchilar global bozordagi ishtirokini kengaytirish uchun qiymatga asoslangan raqobat, kuchli brending, bozor razvedkasi va texnologiyaga asoslangan reklamaga tayanadilar. Maqola rivojlanayotgan iqtisodiyotlardagi eksportchi firmalarni strategik marketingni rivojlantirish orqali eksport samaradorligini oshirishga yordam beradigan tushunchalar bilan yakunlanadi.