YANGI OʻZBEKISTONDA SIFATLI TAʼLIM ORQALI KAMBAGʻALLIKKA QARSHI KURASH VA XALQ FAROVONLIGINI TA’MINLASH - Meliboev, Azizjon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Maqolada sifatli taʼlim orqali kambagʻallikka qarshi kurashda jaxon tajribasidan foydalanishning ahamiyati va Yangi Oʻzbekistonda bu masalaning zaruriyati tahliliy asosda yoritib, bu muammoni xorij tajribasidan foydalangan xolda samarali xal etish masalasi ochib berilgan. Shuningdek, davlatlardagi koʻrsatkichlar orqali qiyosiy misollar yordamida asoslanib ijtimoiy-falsafiy jixatdan taqqoslab, muammoga atroflicha yondashilgan. Shuningdek jamiyatimizda xalq farovonligini ta’minlashning rivojlangan xalq farovonligi yuqori bo’lgan mamlakatlar tajribasidan o’tgan asosli strategik rejalar asosida ta’limiy, intelektual salohiyatli yosha avlodni tarbiyalash kambag’allikka qarshi kurashning eng samarali yo’nalishi ekanligi falsafiy tahlillar asosida ochib berilgan. Bu masalaga jamiyatimizdagi eng ustuvor strategik maqsadlarga olib boruvchi yagona kechiktirib bo’lmasa vazifa sifatida qaralgan.