OLIY VA PROFESSIONAL TA’LIMDA PEDAGOGIK INNOVATSIYALARNI TATBIQ ETISH TAJRIBASI - Xomidjonov , Abrorjon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezisda oliy va professional ta’lim tizimida pedagogik innovatsiyalarni joriy etish jarayonlari, ularning ta’lim sifati va o‘qitish samaradorligiga ko‘rsatadigan ta’siri, shuningdek innovatsion ta’lim texnologiyalarining modernizatsiya jarayonlaridagi funksional ahamiyati ilmiy-nazariy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda dunyo ta’lim makonida shakllanayotgan innovatsion yondashuvlar — raqamli pedagogika, kompetensiyaviy yondashuv, integrativ modul texnologiyalari, masofaviy ta’lim platformalari va adaptiv o‘qitish tizimlarining oliy va professional ta’lim jarayonlariga implementatsiya qilinishining murakkab mexanizmlari yoritiladi. Tezisda, shuningdek, innovatsion ta’limni boshqarish modeli, innovatsion muhit yaratishning psixologik-pedagogik omillari, hamda O‘zbekiston tajribasi misolida innovatsion ta’limni tatbiq etishdagi institutsional va metodik muammolar chuqur ilmiy tahlil qilinadi. Olingan natijalar oliy va professional ta’limda innovatsiyalarni samarali joriy etish strategiyalarini takomillashtirish uchun konseptual asoslar yaratadi.