INGLIZ TILINI O‘QITISHDA GENERATIV SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINI JORIY ETISHNING XORIJIY AMALIYOTI VA PEDAGOGIK SAMARADORLIGI - Nigmatova , Nozimaxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilini o‘qitish jarayonida generativ sun’iy intellekt texnologiyalarini joriy etishning xorijiy tajribasi, ularning didaktik imkoniyatlari va pedagogik samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda rivojlangan mamlakatlar ta’lim tizimlarida generativ sun’iy intellekt asosidagi platformalardan foydalanish amaliyoti o‘rganilib, ularning til ko‘nikmalarini shakllantirish, o‘quvchilarning mustaqil ta’lim faoliyatini rivojlantirish va o‘qitish jarayonini individuallashtirishdagi o‘rni ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, generativ sun’iy intellekt texnologiyalarini ingliz tili ta’limiga integratsiya qilishning pedagogik shart-sharoitlari va samaradorlik mezonlari aniqlanadi.