BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH TA’LIM O‘QITUVCHILARINING METODIK KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISHDA PEDAGOGIK HAMKORLIKNING METODIK VAZIFALARI - Ergasheva, Nigora (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarining metodik kompetensiyasini shakllantirish jarayonida pedagogik hamkorlikning metodik vazifalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Metodik kompetensiya tushunchasining mazmuni ochib berilib, pedagogik hamkorlik asosida uni rivojlantirishning didaktik imkoniyatlari asoslab berilgan. Shuningdek, pedagogik hamkorlikning ta’lim jarayonidagi metodik vazifalari tizimlashtirilib, ularning bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligiga ta’siri yoritilgan. Tadqiqot natijalari oliy pedagogik ta’lim muassasalarida boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarini tayyorlash jarayonini takomillashtirishga xizmat qiladi.