BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHISINING NUTQ FAOLIYATINI FAOL RIVOJLANTIRISHDA FE’L SO‘Z TURKUMINING TUTGAN O‘RNI - Ne’matova , Mahfuzaxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Boshlang‘ich ta’lim bosqichi o‘quvchining nutqiy, tafakkuriy va kommunikativ salohiyati shakllanadigan eng muhim davr hisoblanadi. Aynan shu bosqichda bolaning og‘zaki va yozma nutqi asoslari, fikrni izchil ifodalash ko‘nikmalari hamda so‘z boyligi jadal rivojlanadi. Nutq faoliyatini shakllantirishda so‘z turkumlari alohida ahamiyat kasb etadi. Ular orasida fe’l so‘z turkumi nutqning harakatchanligi, dinamikligi va mazmuniy to‘liqligini ta’minlovchi yetakchi til birligi sifatida namoyon bo‘ladi.Ushbu tezisda shular yoritildi.