ABU UBAYDA IBN al-JARROHNING TIBBIYOT TARIXIDAGI O’RNI VA ILMIY MEROSI - Omonova, Sarvinoz; Baratova, Gulzoda (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezisda o’rta asr Sharq tabobatining yetuk namoyondalaridan biri bo’lgan Xo’jayi Jarrohning hayoti, ilmiy faoliyati va tibbiyot rivojiga qo’shgan hissasi yoritiladi. Tadqiqot tarixiy manbalar va ilmiy adabiyotlar asosida olib borilib, uning jarrohlik amaliyoti hamda davolash usullariga oid qarashlari tahlil qilinadi. Shuningdek, olimning ilmiy merosining Sharq tibbiyoti taraqqiyotidagi ahamiyati ochib beriladi.