ZAMONAVIY XALQARO AXBOROT BOZORIDA MEDIABIZNES TUSHUNCHASINING AHAMIYATI - Nasriyev, Nurullo (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
OAV va ommaviy kommunikatsiya tarixi shuni kо‘rsatadiki, soha taraqqiyotidagi eng katta ta’sirlaridan biri iqtisodiy omillar bilan bog‘liq bо‘lgan. Aynan iqtisodiyot OAVning maqsad va vazifalari, mazkur sohadagi tashkilotlarning yuzaga kelishi va rivojlanishini belgilab beradi. Umuman olganda, mediabiznes tushunchasi nafaqat media sohasida balki, zamonaviy axborot makonini boshqarish, yо‘naltirish va targ‘ib qilish funksiyalarini ham о‘z ichiga oladi.