TALABALARDA QONUNIY BILIMLARNI AMALIYOTGA TADBIQ ETISH METODIKASI - Ganiyev, Elyorbek (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalari talabalarida qonuniy bilimlarning nafaqat nazariy jihatdan, balki amaliy faoliyatda qo‘llanilish mexanizmlari va metodik yondashuvlari tahlil qilinadi. Maqolada talabalarda huquqiy tafakkur va qonuniy ongni shakllantirishda interfaol pedagogik usullar, simulyatsion mashg‘ulotlar va huquqiy vaziyatlarni modellashtirish metodlari muhokama qilinadi. Shuningdek, talabalarning qonuniy bilimlarni amaliyotga tatbiq etish jarayonida yuzaga keladigan qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy nuqtai nazardan o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayonida qonuniy kompetensiyani rivojlantirish bo‘yicha innovatsion pedagogik mexanizmlarni aniqlash va takomillashtirish imkonini beradi.