TARIXIY VA FALSAFIY BILIMLARNI BIRLASHTIRISH ORQALI OLIY TA’LIMDA INNOVATSION PEDAGOGIK METODLARNI TATBIQ ETISH - Abdullayeva, Asila (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezis oliy ta’lim muassasalarida tarixiy va falsafiy bilimlarni integratsiyalash orqali innovatsion pedagogik metodlarni tatbiq etishning nazariy va amaliy jihatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotning asosiy maqsadi — fanlararo yondashuv orqali talabalar bilimining chuqurligi va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish, shuningdek, o‘quv jarayonida ilg‘or metodologik vositalarni qo‘llash imkoniyatlarini aniqlashdir. Tezisda zamonaviy ta’limshunoslik paradigmalari, interaktiv va loyihalashtirilgan metodlar, shuningdek, tarixiy va falsafiy bilimlarni uyg‘unlashtirish orqali pedagogik jarayonda yuzaga keladigan samaradorlik masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari oliy ta’lim muassasalari pedagoglariga innovatsion yondashuvlarni joriy etishda amaliy tavsiyalar sifatida xizmat qilishi mumkin.