BOSHQARUV KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISHDA INTEGRATSIYALASHGAN PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING ROLI - Sobirov, Qobuljon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Tezisda zamonaviy ta’lim jarayonida boshqaruv kompetensiyalarini shakllantirishda integratsiyalashgan pedagogik texnologiyalarning roli va ahamiyati ilmiy tahlil qilinadi. Ta’limning interfaol va integratsiyalashgan yondashuvlari talabalarni nafaqat nazariy bilimlar bilan, balki amaliy boshqaruv ko‘nikmalari bilan ham ta’minlashga qaratilgan. Integratsiyalashgan pedagogik texnologiyalar — bu turli ta’lim usullari, metodlar va vositalarni birlashtirish orqali o‘quvchilarning intellektual, ijodiy va ijtimoiy kompetensiyalarini kompleks tarzda rivojlantirish mexanizmlaridir. Tezisda ushbu texnologiyalarning samaradorligi, ularning boshqaruv kompetensiyalarini shakllantirishdagi o‘rni va zamonaviy pedagogik tajribadagi innovatsion yechimlar batafsil tahlil qilinadi. Shu bilan birga, integratsiyalashgan yondashuvlar orqali talabalarni rahbarlik, strategik qaror qabul qilish va jamoaviy ish faoliyatini rivojlantirish jarayonidagi metodologik asoslar yoritiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, integratsiyalashgan pedagogik texnologiyalar o‘quv jarayonida boshqaruv kompetensiyalarini samarali shakllantirish va amaliy ko‘nikmalarni mustahkamlashda muhim vosita sifatida xizmat qiladi.