ZAMONAVIY KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV VA AN’ANAVIY SHOGIRDLIK TIZIMINING UYG‘UNLIGI - Raxmanova, Nigora (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur tezis zamonaviy pedagogik yondashuvlar va an’anaviy shogirdlik tizimi o‘rtasidagi o‘zaro uyg‘unlikni ilmiy asosda tahlil qiladi. Tadqiqot jarayonida kompetensiyaviy yondashuvning nazariy va amaliy jihatlari, shogirdlik tizimining tarixiy va madaniy konteksti hamda ularning birgalikda pedagogik jarayonga integratsiyasi o‘rganildi. Tezis kompetensiyalarni shakllantirishda shogirdlik tizimining individual yondashuv, meros sifatida bilim uzatish va etakchilik tamoyillarini qanday qo‘llash mumkinligini ko‘rsatadi. Shu bilan birga, zamonaviy ta’lim metodlari bilan an’anaviy shogirdlik tizimi o‘rtasida sinergiya yaratishning ilmiy, metodologik va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi.