EKOTURISTIK MADANIYATNI RIVOJLANTIRISHDA PEDAGOGIK INNOVATSIYALAR VA ULARNING SAMARADORLIGI - Kamolov , Baxtiyor (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Tezisda ekoturizm sohasida madaniyatni shakllantirish jarayonida pedagogik innovatsiyalarning o‘rni va ularning samaradorligi ilmiy tahlil qilinadi. Zamonaviy pedagogik yondashuvlar, innovatsion metodologiyalar va interaktiv o‘quv texnologiyalari ekoturistik qadriyatlar va ekologik ongni rivojlantirishda qanday rol o‘ynashi keng ko‘lamda ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari asosida, o‘quvchilarning ekologik madaniyati va atrof-muhitni muhofaza qilishga bo‘lgan qiziqishi pedagogik innovatsiyalar orqali sezilarli darajada oshishi mumkinligi aniqlanadi. Tezisda ilmiy metodlar, empirik kuzatishlar va zamonaviy ta’lim texnologiyalarining integratsiyasi orqali ekoturistik madaniyatni rivojlantirish strategiyalari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, tezis ekoturizm sohasida ekologik axloq va barqaror turizmni rivojlantirishda pedagogik yondashuvlarning samaradorligini o‘rganishga qaratilgan.