GEORGE ORWELL ASARLARIDA TOTALITAR JAMIYAT TANQIDI ZAMONAVIY KONTEKSTDA - Tilaboyeva, Musobar; Xusniddinxonova, Mahzuma (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada George Orwell asarlarida totalitar jamiyat tanqidi va uning zamonaviy kontekstdagi talqini tahlil qilingan. Tadqiqotda yozuvchining 1984 va Animal Farm asarlarida totalitar tizimning asosiy belgilari — doimiy nazorat, propaganda, so‘z va fikr erkinligining cheklanishi hamda haqiqatning buzilishi kabi masalalar yoritilgan. Shuningdek, ushbu g‘oyalar zamonaviy axborot jamiyati bilan qiyosiy tarzda o‘rganilib, Orwellning ogohlantiruvchi konsepsiyalari bugungi raqamli davrda ham dolzarbligini saqlab qolayotgani ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari Orwell ijodining nafaqat adabiy, balki ijtimoiy-siyosiy ahamiyatga ega ekanini tasdiqlaydi.