"PARIJ VA LONDONDA DOVUZA TILI"DA SINF VA O'ZLIKNING AKSI - Zokirjonova, Madina (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada Jorj Oruellning “Down and out in Paris and London” asaridagi so‘zlashuv tilidan sinfiy bo‘linishlar, jamiyatning qashshoqlikka bo‘lgan munosabati va ayrim guruhlar va irqlarning chekkalanishiga ijtimoiy qarash vositasi sifatida foydalanish bayon etilgan. O‘z ishi orqali Oruell ish sharoitlari, ishsizlik darajasi va kambag‘al va ochlikdan azob chekayotgan ishchilar sinfining qiyinchiliklarini ko‘rsatadi. Muallif ko‘pincha badavlat odamlarning kambag‘allarga nisbatan nafrat va kamsitishni ta‘kidlaydi, bu esa sinfiy bo‘linish va empatiyaning yo‘qligini ochib beruvchi ularning nutqida ham namoyon bo‘ladi.