O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA XALQARO HUQUQ TERMINLARINING YASALISH USULLARI - Isanova, Feruza (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillarida xalqaro huquq terminlarining yasalish usullari lingvistik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida xalqaro huquq sohasiga oid terminlarning affiksatsiya, kompozitsiya va terminologik o‘zlashma jarayonlari orqali hosil bo‘lish xususiyatlari o‘rganildi. Shuningdek, ingliz va o‘zbek tillarida terminlarning yasalishida qo‘llaniladigan asosiy morfologik modellar aniqlanib, ularning o‘xshash va farqli jihatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari xalqaro huquq terminologiyasini tizimlashtirish, tarjima jarayonlarini takomillashtirish hamda terminologik tizimni rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.