EKOLOGIK MADANIYAT ASOSIDA SALOMATLIKNI SAQLASHGA YO‘NALTIRILGAN MASHG‘ULOTLAR METODIKASI - Tadjibayeva , Gavxaroy; Nazarov, Abdug‘affor (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada ekologik madaniyat asosida salomatlikni saqlashga yo‘naltirilgan mashg‘ulotlar metodikasi yoritilgan. Salomatlikni saqlashga yo‘naltirilgan pedagogik texnologiyalar tasnifi va ularni loyihalash bosqichlarini ilmiy asosda yoritish ta’lim tizimida sog‘lom avlodni shakllantirishning muhim metodik yo‘nalishlaridan biridir. Ekologik madaniyatni rivojlantirish asosida salomatlikni saqlash masalasi zamonaviy pedagogik yondashuvlar nuqtayi nazaridan atroflicha tahlil qilindi.