TIZIMLI TAHLIL VA STEM YONDASHUVLARI ASOSIDA IQTISODIY YO‘NALISH TALABALARI ANALITIK HAMDA KREATIV FIKRLASHINI SHAKLLANTIRISH METODOLOGIYASI: AMALIY-METODIK MEXANIZMLAR - Abdulborieva, Mexruza (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston oliy ta’limi sharoitida iqtisodiy yo‘nalish talabalari analitik va kreativ fikrlashini tizimli tahlil hamda STEM/STEAM yondashuvlari integratsiyasi orqali shakllantirishning amaliy-metodik mexanizmlari yoritiladi. “Muammo-ma’lumot-model-muqobil yechim-argument/refleksiya” sikliga tayangan STEM-integratsiyalashgan modul, loyiha-tadqiqot topshiriqlari, keys metod, ssenariyli modellashtirish va data-driven tahlil texnikalari taklif etiladi. Shuningdek, o‘quv modulining strukturasi (jadval ko‘rinishida), analitik va kreativ fikrlashni baholash metodikasi (instrumentlar, mezonlar, testlar va rubrikalar) hamda OTMlarda joriy etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi (Lex.uz, 2019; Lex.uz, 2020). [8]