MULTIMEDIA VOSITALARINING TA’LIM JARAYONIDAGI DIDAKTIK JIHATLARI - Abduvaliyeva, Farida (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqola multimedia vositalarining ta’lim jarayonidagi didaktik jihatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan bo‘lib, unda zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqotda multimedia vositalarining ko‘rgazmalilik, interaktivlik, individuallashtirish va faollikni ta’minlashdagi didaktik imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, ularning o‘quvchilarning bilimlarni o‘zlashtirish darajasi va ijodiy fikrlashini rivojlantirishga ijobiy ta’siri asoslab berilgan. Natijalar multimedia vositalaridan foydalanish ta’lim samaradorligini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.