FALSAFIY DEBATLAR ORQALI IJTIMOIY MUAMMOLARNI TAHLIL QILISH - Gulamov , Shavkat (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur tezis zamonaviy ijtimoiy va falsafiy tadqiqotlar kontekstida debat metodologiyasining ahamiyatini tahlil qiladi. Debatlar nafaqat axborotni yetkazish vositasi, balki murakkab ijtimoiy muammolarni chuqur va tizimli tarzda anglash uchun epistemologik va gnoseologik maydon sifatida xizmat qiladi. Tezisda debatning strukturalari, argumentatsiya texnologiyalari va dialogik metodlar falsafiy nazariyalar bilan uyg‘unlashtiriladi. Shu bilan birga, tezis ijtimoiy muammolarni aniqlash, ularning sabablarini tahlil qilish va hal etish yo‘llarini ilmiy metodlar orqali ko‘rsatadi. Tadqiqot natijalarida debatlar orqali ijtimoiy ongni rivojlantirish, tanqidiy fikrlashni shakllantirish va jamiyatda ilmiy bahs-munozaralarning samaradorligini oshirish imkoniyatlari yoritilgan.