O‘TKIR HOSHIMOVNING “DUNYONING ISHLARI” ASARIDAGI FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING TARJIMA MUAMMOLARI - Xudayqulova, Gulnoza (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezisda frazeologik birliklar, badiiy tarjimada ular qanchalik ahamiyatli ekanini bilib olamiz.  O‘tkir Hoshimovning “Dunyoning ishlari” (“Such is life”) asaridagi frazeologik birliklar tahlilga tortilgan, asliyat va tarjima matnlarida qo‘llanilgan frazeologik birliklarning tarjimadagi muammolari keltirilgan. Asarda keltirilgan bazi frazeologik birliklarning inglizcha tarjimasida muqobil variantlari berilgan.