YOSHLAR VA DINIY BAG`RIKENGLIK: MILLATLARARO TOTUVLIK VA MA`NAVIY BARQARORLIK MASALALARI - Jo‘rayeva , Madinaxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv sharoitida yoshlar orasida diniy bag‘rikenglikni shakllantirish, millatlararo totuvlikni mustahkamlash va ma’naviy barqarorlikni ta’minlash masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy axborot makonida yuzaga kelayotgan mafkuraviy tahdidlar, diniy ekstremizm va radikalizm xavflarining yoshlar ongiga ta’siri yoritiladi. Muallif tomonidan yoshlar ongida ma’naviy immunitetni shakllantirishning pedagogik va ijtimoiy mexanizmlari asoslab beriladi.