TARIXIY XOTIRA ASOSIDA BO‘LAJAK TARIX O‘QITUVCHILARIDA MILLIY IDENTIKLIKNI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY-METODOLOGIK ASOSLARI - Sharipov , Olimjon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada oliy pedagogik ta’lim muassasalarida tahsil olayotgan bo‘lajak tarix o‘qituvchilarida tarixiy xotira vositasida milliy identiklikni shakllantirishning konseptual, nazariy va metodologik asoslari tahlil qilingan. Jamiyat globallashuvi va raqamli transformatsiyalar davrida tarixiy ongni asrash, milliy qadriyatlarni talabalarning kasbiy-pedagogik faoliyatiga integratsiya qilish mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqotda aksiologik, kompetensiyaviy va tizimli yondashuvlar tahlil qilinib, bo‘lajak pedagoglarning mafkuraviy immunitetini mustahkamlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.