XORIJDAN KELTIRILGAN G’O’ZANING XINLUZHONG-52 NAVINI PARVARISHLASHDA SUG’ORISH TARTIBI, HAMDA KO’CHAT QALINLIKLARIGA BOG’LIQ XOLDA RETARDANT QO‘LLASH MUDDATI VA ME’YORLARINING BIR KO’SAKDAGI PAXTA VAZNIGA TA’SIRI - Atabyaeva, Ma’mura; Saydaliyev, Begijon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada g’o’zaning xorijiy navlarini parvarishlash uchun Sug‘orish oldi tuproq namligi ChDNS ga nisbatan 70-75-65 % etib belgilib, nazariy ko’chat qalinligi 220-240 ming tup/ga qoldirilib retardantni vegetatsiya davrida 6 martda qo’llanilganda xamda sug’orish tartibi 65-70-60 % etib belgilangan fonda nazariy ko’chat qalinligi 150-160 ming tup/ga qoldirilib parvarishlan retardantni 3 martda qo’llanilganda, fonlar bo’yicha parvarishlangan variantlarga nisbatan bir dona ko’sakdagi paxta vazni 1,2-0,3 gramgacha yuqori bo’lganligi kuzatilib, paxta xosildorligi esa 9,8-28,0 s/ga gacha  qo’shimcha hosil olishga erishilgan.