1965-1985 YILLARDA"OMMAVIY RADIO DAVRI" TAHLILIY YONDASHUV (FARG’ONA VODIYSI MISOLIDA) - Karimova , Dildora (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada XX asrning ikkinchi yarmi, xususan, 1965–1985-yillarda oʻzbek xalqi ijtimoiy-madaniy hayotida oʻziga xos oʻrin tutgan “ommaviy radio davri” va uning lisoniy xususiyatlari Fargʻona vodiysi materiallari misolida tahlil qilingan. Tadqiqot davomida davr radiosining ommaviy nutq madaniyatini shakllantirishdagi oʻrni, radiojurnalistika va suxandonlik maktabining adabiy til meʼyorlarini barqarorlashtirishga koʻrsatgan taʼsiri ochib beriladi. Fargʻona vodiysining oʻziga xos lisoniy muhiti, mahalliy radioeshittirishlar matni va ularning tinglovchilar ijtimoiy ongiga taʼsir koʻrsatish mexanizmlari ilmiy-tahliliy yondashuvlar asosida yoritilgan.