RAQAMLI DALILLARNI TO‘PLASHDA MAVJUD MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH CHORALARI - Normurodova , Behro'za (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezisda raqamli dalillarni to‘plash jarayonida yuzaga keladigan huquqiy, texnik va tashkiliy muammolar tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi jinoyatchilikning raqamli muhitga ko‘chishiga olib kelmoqda, bu esa huquqni muhofaza qilish organlari oldiga raqamli izlarni topish, saqlash va ularning sud-huquq amaliyotida yaroqliligini ta’minlash bo‘yicha yangi vazifalarni qo‘ymoqda. Tadqiqotda mavjud qonunchilik bazasidagi bo‘shliqlar, malakali mutaxassislar yetishmasligi, texnik vositalarning yetarli emasligi hamda xalqaro hamkorlikdagi muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu muammolarni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqilgan.