TALABALARDA O‘ZINI-O‘ZI NAZORAT QILISHNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Yuldosheva, Oydinxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur tezisda oliy ta’lim muassasalari talabalarida o‘zini-o‘zi nazorat qilish kompetensiyasini rivojlantirishning pedagogik asoslari yoritilgan. Talabalarning mustaqil ta’lim faoliyatini samarali tashkil etishi, o‘z bilim va ko‘nikmalarini baholashi, o‘quv jarayonidagi faoliyatini tahlil qilishi hamda natijalarini takomillashtirishida o‘zini-o‘zi nazorat qilishning ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, mazkur kompetensiyani shakllantirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, refleksiv yondashuv, mustaqil ta’lim va rivojlantiruvchi baholash usullarining o‘rni ilmiy jihatdan asoslanadi.