KREATIV FIKRLASH ASOSIDA YOZMA NUTQNI RIVOJLANTIRISHNING LINGVODIDAKTIK ASOSLARI - Toxirova , Shaxnoza (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada kreativ fikrlash asosida yozma nutqni rivojlantirishning lingvodidaktik asoslari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarning yozma nutq kompetensiyasini shakllantirishda kreativ yondashuvning o‘rni, lingvodidaktik imkoniyatlari hamda innovatsion pedagogik texnologiyalarning samaradorligi yoritilgan. Shuningdek, yozma nutqni rivojlantirishda divergent tafakkur, refleksiv faoliyat, interfaol metodlar va raqamli ta’lim vositalarining ahamiyati ochib berilgan.