JADIDLAR SAYOHATNOMALARIDA MAVZULAR KO‘LAMI VA ULARNING SAMARADORLIGI - Kimsanboyeva , Shohsanam (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Maqolada jadidlar sayohatnomalarida yoritilgan asosiy mavzular, ularning ma'rifiy, ijtimoiy va publitsistik ahamiyati tahlil qilinadi. Mahmudxo‘ja Behbudiy, Abdulla Avloniy va boshqa jadidlarning sayohat asarlari misolida sayohatnomalarning milliy uyg‘onish, islohot g‘oyalarini targ‘ib etish hamda jamiyat tafakkurini shakllantirishdagi o‘rni yoritiladi.