OʻZBEKISTONDA SPORT MAKTABLARI FAOLIYATINI TASHKIL ETISHNING ZAMONAVIY HOLATI VA RIVOJLANTIRISH YOʻNALISHLARI - Raxmatxoʻjaev , Muzaffarxoʻja (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda sport maktablari faoliyatini tashkil etishning zamonaviy holati tahlil qilinib, ularning faoliyat samaradorligiga taʼsir etuvchi tashkiliy, metodik va boshqaruv omillari yoritilgan. Tadqiqot davomida sport maktablari faoliyatida uchrayotgan asosiy muammolar aniqlanib, ularni bartaraf etishning ustuvor yoʻnalishlari hamda amaliy mexanizmlari taklif etilgan. Xususan, boshqaruv tizimini takomillashtirish, murabbiylarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish, oʻquv-mashgʻulot jarayoniga raqamli texnologiyalarni joriy etish va monitoring tizimini kuchaytirishga oid tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari sport maktablari faoliyati samaradorligini oshirish va sport taʼlimi sifatini takomillashtirishga xizmat qiladi.